Nest zou werken aan een goedkopere versie van zijn slimme thermostaat. Niet van staal en glas, maar met een behuizing van wit plastic.

Dat blijkt uit een gelekte foto die de doorgaans betrouwbare Evan Blass op Twitter plaatste.

​Blass bevestigt daarmee de geruchten die Bloomberg in maart van dit jaar meldde. Anonieme bronnen zeiden toen al dat het dochterbedrijf van Alphabet werkte aan een versie van zijn thermostaat die minder dan 200 dollar zou moeten kosten.

De huidige versie van de Nest is in Nederland te koop voor zo'n 249 euro. De slimme thermostaat heeft een ronde behuizing met een glazen scherm en metalen bedieningsring.

Volgens die eerdere geruchten zou Nest mogelijk ook van die bedieningsring afstappen. Aan de gelekte foto is niet af te zien of de thermostaat inderdaad een andere manier van bedienen heeft.

De goedkopere Nest-thermostaat verschijnt naar verwachting in 2018.

Slim alarm

Volgens de geruchten van eerder dit jaar zou Nest ook aan een slim alarmsysteem werken. Dat systeem zou bestaan uit een centrale hub, alarmsensoren voor op deuren en ramen en een sleutelhanger waar het alarm mee in- en uitgeschakeld kan worden.

Nest heeft een nieuw populair product nodig. Moederbedrijf Alphabet, ook het moederbedrijf van Google, trekt de laatste tijd de broekriem aan bij verschillende kwakkelende dochterbedrijven. Zo verkocht Alphabet zijn satelliettak, stopte Google met zijn drone op zonne-energie en zouden bezorgdrones door bezuinigingen vertraging hebben opgelopen.

Nest werd door een herstructurering in 2016 onderdeel van Google, waar het eerder een los bedrijf onder Alphabet was. In 2016 verliet Nest-oprichter Tony Fadell het bedrijf, nadat het in 2015 een tegenvallende omzet van slechts 340 miljoen dollar draaide.