Honderden gebruikers van een slim deurslot met internetverbinding konden na een foutieve update hun deur niet meer openkrijgen.

Het gaat om een foutieve update voor de RemoteLock LS6i-sloten van het Amerikaanse bedrijf Lockstate. Het slot kan met een sleutel, pincode en via wifi worden geopend.

Volgens Lockstate werden de sloten van slechts "een klein deel" van zijn gebruikers door de foutieve update getroffen, meldt The Verge. Het zou volgens Lockstate gaan om zeker vijfhonderd getroffen sloten, schrijft Ars Technica.

Airbnb

Door zijn wifi-functie wordt het slot onder meer aangeraden aan Airbnb-verhuurders, om gasten zonder sleutel toegang te kunnen geven tot een huis of appartement. Via Airbnb kunnen verhuurders elke huurder dan een eigen, tijdelijke toegangscode geven.

Dergelijke gebruikers konden na de foutieve en automatisch uitgevoerde update hun vakantiewoning niet meer in. Hoewel de getroffen sloten met een fysieke sleutel nog wel te openen zijn, hebben veel Airbnb-gebruikers die sleutel niet in bezit.

Volgens Lockstate hebben veel getroffen klanten genoeg aan een nieuwe software-update. Sommigen moeten hun slot echter demonteren en opsturen naar de fabrikant om het weer werkend te krijgen.