Na Amazon, Google en Apple zou ook Facebook werken aan een slimme speaker.

Het apparaat van Facebook zou worden voorzien van een fors touchscreen, met een doorsnee van 15 inch, stellen bronnen in de productieketen tegen het Taiwanese Digitimes. Dat is groter dan de schermen van de meeste tablets en laptops.

Onlangs bracht Amazon in de VS de Echo Show uit, een slimme speaker met een kleiner scherm van 7 inch (zie foto). De speakers van Amazon maken gebruik van de eigen assistent Alexa, terwijl Apple kiest voor Siri en Google voor zijn naamloze Assistant.

Facebook zou geen nadruk willen leggen op stembediening. Het scherm, dat wordt gemaakt door LG, zou de belangrijkste bedieningsmethode worden. Facebook werkt wel aan een eigen slimme assistent, met de naam M. Die zit in de Amerikaanse versie van chat-app Messenger.

Het apparaat zou begin 2018 moeten verschijnen en worden ontwikkeld door Building 8, de experimentele onderzoekstak van Facebook.

Amazon en Google verkopen hun slimme speakers nog niet in Nederland, omdat hun assistenten de Nederlandse taal nog niet beheersen. Ook de HomePod van Apple verschijnt in eerste instantie alleen in Engelstalige landen.