Daimler en Bosch hebben een zelfparkerende auto ontwikkeld. Een prototype van het voertuig werd maandag gedemonstreerd in de parkeergarage van het Mercedes-Benz Museum in het Duitse Stuttgart.

Bestuurders kunnen bij aankomst in de parkeergarage in een bijbehorende applicatie op de knop "parkeren" drukken. De auto rijdt vervolgens zelfstandig naar een vrije plaats toe, meldt Daimler op zijn website. Hierbij krijgt het voertuig hulp van een slim systeem in de parkeergarage zelf, dat door Bosch ontwikkeld werd.

Dat systeem leidt de auto naar een vrije parkeerplaats. Het voertuig zelf voorkomt botsingen met eventuele voetgangers en obstakels. Het voertuig zelf rijdt semi-autonoom en voorkomt botsingen met eventuele voetgangers en obstakels. Eigenaren kunnen hun auto ook weer oproepen via de applicatie.

Het systeem moet vanaf 2018 door bezoekers van het museum te gebruiken zijn. Daarbij is het ook mogelijk om auto's van het museum te reserveren via een applicatie. Het voertuig rijdt dan zelf naar de afgesproken locatie toe.

Als de auto weer ingeleverd kan worden, rijdt de gebruiker naar een speciale afleverzone. Daar kan de auto weer ingecheckt worden via de app, waarop deze naar zijn toegewezen parkeerplaats rijdt.