Samsung zou aan draadloze oordoppen werken die werken met zijn slimme spraakassistent Bixby, vergelijkbaar met de AirPod-oordoppen van Apple.

Dit stelt de Zuid-Koreaanse website ET News, dat met een hooggeplaatste medewerker van Samsung zegt te hebben gesproken.

Samsung zou de oordoppen mogelijk gelijktijdig met de aankomende Galaxy Note 8 willen uitbrengen. Dat toestel wordt naar alle waarschijnlijkheid op 23 augustus onthuld.

De Samsung-medewerker zou echter hebben benadrukt dat de plannen voor de slimme oordoppen nog niet vaststaan. ET News spreekt verder over ruisonderdrukkende technologie waardoor Bixby de stemcommando's van gebruikers beter zou kunnen registeren. 

De slimme spraakassistent van Samsung werd eerder dit jaar aangekondigd voor de inmiddels verschenen Galaxy S8, maar is vooralsnog slechts in enkele landen beschikbaar voor gebruikers. Bixby werd afgelopen week in de Verenigde Staten uitgerold. 

Afgelopen week meldde een ingewijde nog dat Samsung in tegenstelling tot eerdere geruchten momenteel niet aan een slimme speaker werkt. Het bedrijf zou al zijn experts op het gebied van stemherkenning op de doorontwikkeling van Bixby hebben gezet.