MIT ontwikkelt autonome drone die ook kan rijden

Technische universiteit MIT heeft een prototype ontwikkeld van een autonome drone die zowel kan vliegen als rijden.

Dat meldt het Amerikaanse instituut op zijn website.

Volgens wetenschappers van de universiteit is het probleem met huidige autonome drones dat ze niet lang kunnen vliegen vanwege een beperkte accucapiciteit. Autonome voertuigen zouden anderzijds niet snel en mobiel genoeg zijn.

Een onderzoeksteam binnen MIT besloot daarom een drone uit te rusten met twee wieltjes met ieder een kleine motor erachter. Het extra gewicht van deze toevoegingen zorgden ervoor dat de drones minder ver konden vliegen, maar alsnog konden zij langere afstanden halen door een deel ervan rijdend af te leggen.

Voor het experiment maakten de wetenschappers een miniatuurversie van een stad, met enkele huizen, wegen en speciale landingszones en plekken waar juist niet gevlogen mag worden. In totaal moesten acht drones dezelfde route afleggen zonder te botsen. 

Het team dat de speciale drones ontwikkelde, stelt dat hun geslaagde experiment aantoont dat vliegende auto's ook benaderd kunnen worden door bestaande drones uit te rusten met rijvaardigheden, in plaats van "vleugels aan auto's"  te bevestigen.

Lees meer over:
Tip de redactie