Uber-concurrent Lyft wil in 2025 jaarlijks een miljard autonome ritten faciliteren

Lyft wil in 2025 via zijn taxiservice jaarlijks een miljard ritten in autonome auto's faciliteren.

Dat zegt het bedrijf donderdag in een blog. Het voornemen is onderdeel van een reeks doelen die het bedrijf gesteld heeft om bij te dragen aan het klimaatakkoord van Parijs.

Alle autonome auto's moeten aangedreven worden door 100 procent groene energie. Daar begint het bedrijf binnenkort mee, als de autonome auto's van nuTonomy, waar Lyft een samenwerking mee heeft, in Boston worden getest.

De gestelde doelen moeten er volgens Lyft voor zorgen dat de CO2-uitstoot van de Amerikaanse transportsector in 2025 met minimaal 5 miljoen ton per jaar wordt verminderd.

Klimaatakkoord

President Trump maakte onlangs bekend dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Lyft sloot zich begin juni met diverse andere techbedrijven aan bij een beweging van honderden Amerikaanse bedrijven die samen het akkoord blijven ondersteunen.

In dat akkoord staan onder meer afspraken over het terugdringen van de CO2-uitstoot. Daardoor mag de gemiddelde temperatuurstijging op aarde niet hoger uitkomen dan 2 graden Celcius.

Lees meer over:
Tip de redactie