Qualcomm brengt raamwerk uit voor maken slimme speaker

Chipfabrikant Qualcomm wil aan toekomstige fabrikanten van slimme speakers een raamwerk bieden dat vrijwel alle vereiste technologie voor een dergelijk apparaat bevat.

Qualcomm kondigde het raamwerk, Smart Audio Platform genaamd, aan tijdens een audiobeurs in China.

Smart Audio Platform is gebaseerd op Qualcomms Snapdragon-chips waar veel moderne smartphones op draaien. Het raamwerk biedt onder meer standaard ondersteuning voor wifi, bluetooth en bevat een microfoon die stemcommando's ook van grotere afstand op moet kunnen vangen, en tijdens lawaai.

Daarnaast kan het platform standaard muziek afspelen via zowel streamingdiensten als aan het netwerk gekoppelde apparaten. Volgens Qualcomm is het raamwerk bedoeld voor traditionele speakerbedrijven die ook een slimme variant willen uitbrengen en daarbij de ontwikkeltijd terug hopen te dringen. 

Verschillende grote techbedrijven hebben al een slimme speaker uitgebracht of werken hier aan. Zij maken daarbij gebruik van hun eigen slimme spraakassistent, zoals Alexa in de Amazon Echo en Google Assistant in Google Home.

Begin juni onthulde ook Apple een slimme speaker, de HomePod, te bedienen via Siri. Ook Microsoft brengt een vergelijkbaar product uit met spraakassistent Cortana, in samenwerking met audiofabrikant Harman Kardon.

 

Lees meer over:
Tip de redactie