Nieuwe muismat van Logitech laadt muis tijdens gebruik op

Logitech heeft een nieuwe muismat onthuld die een van een speciale module voorziene muis tijdens het gebruik kan opladen.

De mat genaamd Powerplay maakt gebruik van een elektromagnetisch veld dat zich over de gehele oppervlakte van een bijbehorende muismat uitstrekt, meldt Logitech. Het veld heeft een afmeting van 27,5 x 32 centimeter. De mat kan voorzien worden van een hard of zacht oppervlak.

Het elektromagnetische veld wordt door een zogenaamde Powercore-module omgezet in bruikbare stroom. De module wordt onderop de muis geklikt, in plaats van het gewichtje. Er zijn diverse muizen die ondersteuning bieden voor Powerplay.

Bovenaan de mat zit een bedraad aansluitpunt. Om Powerplay te gebruiken moet de mat aangesloten worden met een usb-kabel. 

Lightspeed

Logitech heeft ook een nieuwe techniek voor draadloze communicatie geïntroduceerd. De zogenaamde Lightspeed-techniek moet een signaalsterkte hebben die zestien keer hoger is dan bij andere technieken. Daardoor moet de draadloze verbinding eenvoudig in te stellen en betrouwbaarder zijn.

De Powerplay is naar verwachting vanaf mid-september te koop voor een adviesprijs van 129 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie