Jaguar investeert in Uber-concurrent Lyft

Autobouwer Jaguar Land Rover gaat samenwerken met Uber-concurrent Lyft op het vlak van technologie voor zelfrijdende auto's. Ook gaat het concern auto's verhuren aan chauffeurs van Lyft.

Lyft hengelde in april een half miljard dollar binnen bij een grote financieringsronde. Daarvan kwam 25 miljoen dollar van Jaguar Land Rover, een onderdeel van het Indiase conglomeraat Tata, dat eerder ook al investeerde in concurrent Uber.

Uber en Lyft zijn de nummers één en twee in de Verenigde Staten in het aanbieden van autoritjes via een app. De bedrijven, die ook in veel andere landen actief zijn, zijn bovendien in een nek-aan-nekrace verwikkeld op het terrein van zelfrijdende auto's. Beide ondernemingen willen op termijn ritjes gaan aanbieden met auto's zonder chauffeur.

Vorige week werd bekend dat Lyft samen met de startup nuTonomy gaat samenwerken aan het testen van zelfrijdende auto's. Het bedrijf heeft ook partnerschappen met Google-zuster Waymo en General Motors. In tegenstelling tot Uber is Lyft in Nederland nog niet beschikbaar.

Lees meer over:
Tip de redactie