Lyft en nuTonomy, een startup die gefinancierd wordt door MIT, gaan samenwerken. Het doel van het partnerschap is een zelfrijdende auto op de weg te krijgen in de Amerikaanse stad Boston.

Dat schrijft Mashable.

Lyft sloot eerder al partnerschappen met Google-zuster Waymo en General Motors.

Startup nuTonomy was het eerste bedrijf dat passagiers vervoerde in zelfrijdende auto’s op openbare wegen. Dat programma begon in augustus 2016 in Singapore. Ook in Boston is nuTonomy al de weg opgegaan met autonome taxi’s, maar voor Lyft is het de eerste proef met de voertuigen.

De twee bedrijven gaan eerst nog werken aan het verbeteren van de rijervaring, voordat de auto's door gebruikers van Lyft kunnen worden besteld. Bovendien moet Lyft eerst nog toestemming krijgen van de lokale overheid.

Renault

De auto’s, aangepaste elektrische Renault Zoe’s, blijven het eigendom van nuTonomy. De app van Lyft wordt aangepast voor de zelfrijdende auto’s. Het lijkt er op dat de app geïntegreerd zal worden in het dashboardsysteem van de zelfrijdende auto's.

Hoeveel auto’s er precies de weg op gaan tijdens de eerste proef, is niet bekend. Het uiteindelijke doel is om duizenden voertuigen in gebruik te nemen.