Google-zusterbedrijf Nest introduceert een nieuwe 4K-beveiligingscamera. De Nest IQ herkent vrienden en familieleden in huis.

Door onderscheid te maken tussen personen, kan de Nest IQ vertellen of er een mogelijke bekende of een inbreker in huis staat. De Intel IQ wordt vanaf 28 juni verkocht voor 349 euro.

Nest gebruikt gezichtsherkenningstechnologie van Google om onderscheid te maken tussen bekenden en vreemden. Hiervoor is een abonnement van 10 euro per maand of 100 euro per jaar vereist. Volgens Nest wordt er geen data uitgewisseld met de servers van Google.

Eerdere Nest-camera’s konden met een cloudabonnement al zien of een bewegend object in huis een persoon was. Deze zelfde functie werkt lokaal op de Nest IQ, waardoor hiervoor geen abonnement vereist is.

Nieuwe Nest-camera zoomt automatisch in op inbrekers
45
Nieuwe Nest-camera zoomt automatisch in op inbrekers

Praten

Een ingebouwde luidspreker en microfoon stellen gebruikers in staat om met mensen in huis te praten via de beveiligingscamera.

Hoewel de camera in 4K filmt, worden beelden in 1080p gestreamd naar de servers van Nest. De hogere resolutie wordt gebruikt om beter te kunnen inzoomen op mogelijke inbrekers. Ingebouwde software zorgt ervoor dat er automatisch op personen wordt ingezoomd.