De Britse vastgoedontwikkelaar Moda Living biedt gratis ritjes ter waarde van maximaal 100 pond (ongeveer 114 euro) aan in ruil voor een parkeerplaats. Uber en Moda Living hopen op die manier de uitstoot en vervuiling in diverse steden terug te dringen.

Dat maakte Moda Living zaterdag bekend via zijn website. Het bedrijf richt zich op huurders van zijn eigen gebouwen in diverse grote steden in het Verenigd Koninkrijk. Geven zij het recht op hun eigen parkeerplaats in een gebouw op, dan krijgen ze er iedere maand credits voor Uber voor terug.

De twee bedrijven hopen huurders op deze manier te ontmoedigen om een eigen auto aan te schaffen. Daardoor zou de uitstoot en vervuiling teruggedrongen moeten worden. Ook zouden de opgegeven parkeerplaatsen voor meer ruimte moeten zorgen, waar bijvoorbeeld bioscoopzalen van gemaakt kunnen worden.

Uber werkt sinds maart 2016 op eenzelfde soort manier samen met een verhuurder in San Francisco. Daar kan het ontvangen geld ook gebruikt worden voor het openbaar vervoer.