Asus heeft op de Taiwanese computerbeurs Computex verschillende nieuwe laptops getoond. De modellen zijn dun en hebben ook relatief kleine schermranden.

Volgens Asus is zijn nieuwe ZenBook Flip S de dunste hybride laptop, die ook als tablet kan worden gebruikt. Het toetsenbord kan 360 graden worden gedraaid, zodat hij achter het scherm kan worden gestoken.

Het apparaat kan worden geleverd met maximaal een 4K-scherm en een Intel Core i7-chip. Op de laptop zit een vingerafdrukscanner om snel te kunnen inloggen in Windows 10.

Asus kondigde in Taiwan ook een nieuwe ZenBook Pro aan. Dit apparaat heeft vooral qua specificaties een upgrade gekregen, tot maximaal een Core i7-chip van de zevende generatie, GTX1050-chip van Nvidia en 16 GB werkgeheugen. Het apparaat heeft een 15,6 inch-scherm met ultra hd-resolutie.

De ZenBook Pro is 18,9 millimeter dik en weegt 1,8 kilogram. De schermranden zijn slechts 7,3 millimeter dik.

ZenBook Pro

ZenBook Pro
ZenBook Pro
Foto: Asus

ZenBook 3 Deluxe

Asus kondigde ook de ZenBook 3 Deluxe aan, een laptop die nog dunner (12,9 millimeter) en lichter (1,1 kilogram) is. Het apparaat heeft een 14 inch-scherm en kan eveneens worden geleverd met i7-chip en maximaal 16 GB werkgeheugen.

Nederlandse prijzen van de laptops zijn nog niet bekend. In Amerika is de ZenBook Flip S verkrijgbaar vanaf 1.099 dollar. De ZenBook 3 Deluxe kost minstens 100 dollar meer, en de ZenBook Pro is verkrijgbaar vanaf 1.299 dollar.

ZenBook 3 Deluxe

ZenBook 3 Deluxe
ZenBook 3 Deluxe
Foto: Asus