Acer heeft donderdag een tablet gepresenteerd dat speciaal voor entertainment ontworpen is.

De Iconia Tab 10 heeft vier luidsprekers en een subwoofer van slechts 9 millimeter hoog. De tablet houdt het acht uur vol op een acculading. Verder heeft het scherm een brede kijkhoek en draait het op Android 7.0 Nougat.

De tablet beschikt verder over een scherm met Quantum Dot-technologie. Daarmee wordt een groter kleurbereik met meer helderheid, een diepere verzadiging en verbeterde nauwkeurigheid beloofd. Verder bevat het apparaat de Acer MediaMaster, waarmee gebruikers voorkeuren in kunnen stellen voor verschillende soorten films en voor muziek.

Iconia One 10

Daarnaast presenteerde Acer de Iconia One 10. Dit tablet heeft twee micro-USB-poorten en OTG-ondersteuning. Het apparaat kan daardoor worden opgeladen en tegelijkertijd aangesloten worden op externe apparaten. Ook is het mogelijk om een Bluetooth-toetsenbord aan te sluiten.

Beide tablets ondersteunen EZ WakeUp, waarmee het apparaat via handgebaren uit de slaapstand te halen is. Ook kan de tablet direct een vooraf gekozen app openen. Via EZ Mode is het mogelijk om de toegang tot bepaalde apps en gegevens te beperken wanneer bijvoorbeeld kinderen het apparaat in gebruik hebben.

De Iconia Tab 10 is vanaf oktober vanaf 299 euro te koop. De Iconia One 10 is vanaf juni verkrijgbaar vanaf 169 euro.