Samsung toont prototype van uitrekbaar scherm

Samsung gaat een nieuw soort beeldscherm tonen dat kan worden uitgerekt en in meerdere richtingen kan worden gebogen.

Het display kan maximaal 12 millimeter worden ingedeukt als een ballon, stelt de schermentak van het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag. Daarna schiet het scherm van 9 inch automatisch terug naar zijn eerdere positie.

Het uitrekbare AMOLED-scherm wordt voor het eerst getoond op een beurs in Los Angeles. Eerder werden al buigbare OLED-schermen getoond en zelfs verwerkt in producten. Maar die konden tot nu toe slechts in één richting worden gebogen, terwijl het nieuwe scherm in alle richtingen flexibel is.

Het gaat voorlopig nog om een prototype. Het is onduidelijk wanneer Samsung denkt de technologie op grote schaal te kunnen produceren. Er gaan al lange tijd geruchten over een buigbare of opvouwbare smartphone van Samsung, maar die heeft het bedrijf nog nooit getoond.

3D-scherm

Op de beurs toont Samsung ook een OLED-smartphonescherm dat zonder bril 3D-beelden kan vertonen. Dit zou betere resultaten opleveren dan met vergelijkbare LCD-schermen.

Daarnaast heeft het bedrijf een scherm met een doorsnee van slechts 1,96 inch gemaakt, waarop een ultra hd-resolutie (3840 bij 2160 pixels) kan worden getoond. Daarmee toont het scherm 2.250 pixels per inch. De nieuwste smartphone Galaxy S8 van Samsung toont 'slechts' 568 pixels per inch.

Lees meer over:
Tip de redactie