Microsoft onthult nieuwe Surface Pro met langere accuduur

Microsoft heeft een nieuwe versie van zijn hybride laptop Surface Pro aangekondigd.

De nieuwe Surface Pro heeft een zevende generatie Intel Kaby Lake-processor. Hij is volgens Microsoft 20 procent sneller dan de Surface Pro 4.

De processoren hebben geen ventilatoren, waardoor er meer plek in de laptop is voor batterijen. De accuduur moet hierdoor met 30 procent zijn verhoogd. Op een volle batterij kan er twaalf uur onafgebroken naar video worden gekeken. In een duurder model met Intel i7-processor zitten wel ventilatoren.

De Surface Pro wordt voortaan zonder stylus geleverd. De los verkrijgbare pen heeft ondersteuning voor 4096 drukpunten. Het bijgeleverde toetsenbord zal daarnaast in drie extra kleuren worden aangeboden, om aan te sluiten bij de pas onthulde Surface Laptop.

15 juni

Microsoft verkoopt de nieuwe Surface Pro vanaf 949 euro. Het goedkoopste model bevat 128GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen. Versies met i7-processor verschijnen vanaf 1.799 euro. De wereldwijde verkoop begint op 15 juni.

De eerder door Microsoft onthulde desktopcomputer Surface Studio, die wordt gericht op creatieve professionals, zal vanaf 15 juni ook in Nederland worden aangeboden. Dat apparaat gaat minstens 3.549 euro kosten, voor een versie met i5-processor, 8 GB werkgeheugen en 1 TB opslagruimte. Er verschijnt ook een variant met i7-processor, 16 GB werkgeheugen en 2 TB opslagruimte, voor 4.999 euro. 

Met de verschijning van de Studio zijn alle nieuwe Surface-producten van het bedrijf verkrijgbaar in Nederland.

Lees meer over:
Tip de redactie