HP onthult hybride Spectre x2-laptop met 3K-scherm

Computerfabrikant HP heeft een nieuw model onthuld van zijn hybride Spectre x2, een combinatie van een tablet en een laptop. De nieuwe uitvoering heeft een 3K-scherm met een afwijkende beeldverhouding.

Dat maakte HP maandagmiddag bekend.

Net als bij de eerdere uitvoeringen kan aan de tablet een afneembaar toetsenbord bevestigd worden, zodat deze ook als een laptop is te gebruiken.

De resolutie van het tabletscherm is 3.000 bij 2.000 pixels, een beeldverhouding van 3:2. De meeste laptop- en tabletdisplays hebben een beeldverhouding van 16:9.

De afwijkende beeldverhouding moet er volgens HP voor zorgen dat bijvoorbeeld foto’s beter te bekijken zijn als de tablet horizontaal wordt gehouden. In de verticale stand zouden boeken of documenten beter leesbaar worden.

Daarnaast heeft HP de standaard aangepast waarmee de tablet op een tafel kan worden gezet. Het mechanisme om deze weer in te klappen zit nu in de standaard zelf verwerkt. In de vorige uitvoering van de Spectre x2 moesten gebruikers hiervoor een schuifje omzetten aan de zijkant van de tablet.

Ook is de infraroodcamera naar de voorkant verplaatst, zodat deze gebruikt kan worden voor gezichtsherkenning om in te loggen op Windows 10.

1.599 euro

De Spectre x2 wordt verder geleverd met een 13 megapixel-camera aan de achterkant. Het instapmodel kost 1.599 euro en huist onder meer een Intel i7-processor, 8 gigabyte werkgeheugen en een SSD-schijf van 320 gb. De laptop zou op één acculading 8 uur mee moeten kunnen en heeft ondersteuning voor twee externe 4K-displays dankzij usb-c.

Een woordvoerder van HP meldt dat de Spectre x2 aanvankelijk nog niet te koop is in Nederland is via de webwinkel van het bedrijf. Mogelijk wordt de hybride laptop later alsnog beschikbaar gemaakt.

HP onthulde ook nieuwe modellen voor zijn Envy 13- en Envy 17-laptops, en van de volledig kantelbare Envy x360. De nieuwe uitvoeringen kenmerken zich vooral door dunnere schermranden en zijn vanaf juli verkrijgbaar vanaf respectievelijk 1.099, 1.399 en 899 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie