Google laat gebruikers Daydream-content met elkaar delen

Gebruikers van het virtualreality-platform Daydream VR kunnen binnenkort meer content met elkaar en anderen gaan delen.

Dat kondigde Google donderdag aan tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. De mogelijkheid is onderdeel van de eerste update voor Daydream, genaamd Daydream Euphrates. Na de update wordt het mogelijk om de virtuele wereld te delen met een ander scherm via een Chromecast.

Verder maakt de update het mogelijk om samen met anderen in een virtuele wereld YouTube-video’s in VR te bekijken. Beelden die gebruikers zien, kunnen ze daarnaast vastleggen met een schermafbeelding.

Chrome

Google werkt verder aan een versie van Chrome die binnen Daydream werkt. Daardoor wordt het mogelijk om over het web te surfen, zonder de virtuele omgeving te verlaten. Een dergelijk concept hebben concurrenten Oculus en Samsung ook in hun headsets. In de versie van Google is het echter mogelijk om alle bladwijzers en persoonlijke instellingen van Chrome te importeren.

Tot slot kondigde Google aan dat Daydream vanaf deze zomer ook beschikbaar wordt voor de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus. Ook het nieuwe vlaggenschip van LG krijgt ondersteuning voor Daydream.

Chrome voor Daydream en de update Daydream Euphrates worden later deze zomer beschikbaar.

Lees meer over:
Tip de redactie