Apple zou zijn MacBook-lijn tijdens ontwikkelaarsbeurs WWDC in juni van updates voorzien. Ook de MacBook Air zou daarbij intern vernieuwd worden.

Dat schrijft de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

De vorig jaar vernieuwde MacBook Pro-modellen zouden worden voorzien van Intel-chips van de nieuwste Kaby Lake-generatie. De huidige MacBook Pro's hebben i5- en i7-chips van de vorige Skylake-generatie.

Ook de 12 inch MacBook zou een nieuwe, snellere processor krijgen. Welke is onbekend; de huidige modellen gebruiken zuinige Intel m3- en m5-chips en hebben geen ventilator. Vermoedelijk blijft Apple bij dergelijke zuinige chips.

MacBook Air

Bovendien zou Apple overwegen om de MacBook Air van een nieuwe processor te voorzien. Het huidige model is al sinds maart 2015 niet meer vernieuwd, maar zou nog "verrassend sterk" verkopen.

De 13 inch MacBook Air begon ooit als één van de duurste MacBooks, maar werd door de jaren steeds goedkoper en is met een prijs van 1.099 euro momenteel de goedkoopste MacBook die Apple verkoopt.

Apple zou door zijn MacBooks tijdens WWDC van updates te voorzien aan zijn Mac-gebruikers willen laten zien dat het nog steeds serieus is over de Mac, schrijft Gurman. Zowel de MacBook als iMac en Mac Pro werden de afgelopen jaren maar mondjesmaat van updates voorzien.

Mac Pro

Onlangs meldde Apple dat het werkt aan een vernieuwde Mac Pro, die sinds 2013 onveranderd is. Normaal gesproken houdt Apple al zijn toekomstplannen geheim, waarschijnlijk hebben toenemende klachten van professionele gebruikers toen geleid tot die bekendmaking.

Ontwikkelaarsconferentie WWDC start op 5 juni, met om 19:00 uur Nederlandse tijd een presentatie. Naast nieuwe versies van onder meer MacOS en iOS zouden volgens geruchten ook een nieuwe iPad Pro en een Siri Speaker-worden aangekondigd.