Samsung voegt spraakassistent Bixby toe aan koelkast

Virtueel assistent Bixby wordt toegevoegd aan Samsungs Family Hub 2.0-koelkasten.

Dat heeft Samsung bekendgemaakt. De Zuid-Koreaanse fabrikant introduceerde Bixby in de Galaxy S8-telefoon, maar binnenkort is de dienst ook bruikbaar op Samsungs koelkast.

Alle nieuwe Family Hub 2.0-koelkasten van Samsung worden van de spraakassistent voorzien. Verkochte modellen krijgen Bixby alsnog via een automatische update van de software. Met de assistent kunnen gebruikers Bixby bijvoorbeeld een recept oproepen of vragen wat er in de koelkast staat.

Bixby

Bixby werkt met de Galaxy S8, maar spreekt voorlopig geen Nederlands. De koelkast is ook nog niet in Nederland beschikbaar. De Family Hub 2.0 doet dienst als een centraal punt in de keuken en kan gekoppelde apparaten bedienen, zoals een wasmachine.

Samsung is van plan om Bixby naar meer slimme apparaten te brengen. De software moet toegang krijgen tot alle apparatuur in huis, zoals smartphones, computers, huishoudelijke apparatuur en andere 'internet-of-things'-gadgets.

Bixby werkt niet met vaste commando’s om taken uit te voeren. Daardoor moet het natuurlijker aanvoelen om tegen de assistent te praten.

Lees meer over:
Tip de redactie