Waymo en Lyft werken samen aan zelfrijdende auto's

Google-zusterbedrijf Waymo en taxidienst Lyft hebben een overeenkomst gesloten om samen aan zelfrijdende auto’s te werken.

Dat hebben beide bedrijven tegenover de New York Times bevestigd. Waymo en Lyft gaan samenwerken aan de technologie voor autonoom rijden.

Er zijn weinig details bekendgemaakt over de overeenkomst. Zo zijn de precieze plannen van de bedrijven niet duidelijk, al wordt er volgens de New York Times wel naar gehint. Via Lyft hoopt Waymo mogelijk toegang te krijgen tot de elektrische Chevrolet Bolt van General Motors, waar Lyft mee samenwerkt. De auto kan dan worden getest met zelfrijdtechnologie van Waymo.

Lyft zou ook met Waymo samenwerken om zelfrijdende taxi’s aan klanten te bieden. Dat wijst er mogelijk op dat de technologie bijna klaar is om commercieel uit te rollen.

Rechtszaak tegen Uber

Waymo gaat met taxidienst Lyft in zee, terwijl het in een rechtszaak verwikkeld is met Uber. Googles zusterbedrijf klaagde Uber in februari aan wegens diefstal van bedrijfsgeheimen rond zelfrijdende auto’s. Uber zou 14.000 bestanden van Waymo in handen hebben, met daarin informatie over zelfrijdsystemen.

Lees meer over:
Tip de redactie