Apple zou begin juni tijdens zijn ontwikkelaarsbeurs WWDC een nieuwe 10,5 iPad Pro en een Siri-speaker met touchscreen presenteren.

Dergelijke geruchten gaan al langer, maar ook de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo noemt de komst van de apparaten nu, meldt MacRumors. Kuo weet regelmatig de komst van nieuwe Apple-apparaten al voor aankondiging juist te voorspellen.

Volgens Kuo presenteert Apple tijdens WWDC zoals gebruikelijk nieuwe versies van onder meer iOS en MacOS, maar ook enkele nieuwe apparaten. Kuo denkt dat er een kans van groter dan 70 procent is dat Apple de nieuwe 10,5 inch iPad tijdens WWDC onthult, en aan het eind van dit kwartaal gaat verkopen.

Kuo omschrijft de nieuwe iPad Pro zoals eerdere geruchten dat ook al deden. De tablet zou hetzelfde fysieke formaat krijgen als de 9,7 iPad, met dankzij veel dunnere schermranden meer ruimte voor het touchscreen. Nog dit jaar zou Apple tussen de 5 en 6 miljoen stuks van die nieuwe iPad willen verschepen, 15 procent van het totale aantal jaarljks verscheepte iPads.

Siri-speaker

Ook denkt Kuo dat er meer dan 50 procent kans is dat Apple een Siri-speaker zal presenteren. De speaker zou mogelijk pas later dit jaar verkocht worden, maar de presentatie zou ontwikkelaars tijd geven om toepassingen voor de speaker te maken. Er gaan al langer geruchten over een dergelijk apparaat.

De speaker zou het moeten opnemen tegen apparaten als de Amazon Echo en Google Home. Die slimme speakers bevatten een spraakassistent die onder meer muziek kunnen zoeken en starten, vragen kunnen beantwoorden en slimme gadgets in huis kunnen aansturen. Net als de onlangs onthulde Amazon Show zou de Siri-speaker een touchscreen bevatten.

Ontwikkelaarsconferentie WWDC start op 5 juni met een presentatie, die vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd via internet te volgen zal zijn.