Domino's heeft de eerste bezorgrobots ingezet bij de bezorging van pizza's in de Duitse stad Hamburg.

De robots kunnen bestellingen zelfstandig bezorgen, zonder hulp van mensen. Vooralsnog lopen er echter nog medewerkers van het bedrijf mee om te kijken of alles goed gaat, meldt de fastfoodketen op zijn website. Bij het oversteken kijkt er iemand op afstand mee.

Deze week werden de eerste bestellingen al bezorgd door een robot. Daarmee is het apparaat voor het eerst ingezet voor reguliere bestellingen.

Diefstal

De robot heeft een compartiment waar vijf pizza’s in passen. Het voertuig rijdt met maximaal 6 kilometer per uur over de stoep. Verder zitten er camera’s en sensoren op waarmee hij zich kan aanpassen aan verschillende omstandigheden. Waar nodig kan het apparaat met geluid communiceren.

Het compartiment met pizza’s kan alleen door de ontvanger geopend worden. De klant ontvangt daar per sms een link voor. Op die manier moet de bezorgrobot beveiligd zijn tegen diefstal.

Blijkt de proef succesvol, dan wil Domino’s de robots op grote schaal in gaan zetten. Een woordvoerder laat weten dat er in de komende maanden ook een test komt in Nederland. In Amsterdam werd tijdens een presentatie al één pizza bezorgd met de robot.

Domino's test pizzabezorging met robot in Amsterdam
Domino's test pizzabezorging met robot in Amsterdam