Accessoiremaker hint naar iPad Pro van 10,5 inch in juni

Accessoiremaker Urban Armor Gear is van plan om vanaf juni hoesjes te verkopen voor een iPad Pro met een schermdiagonaal van 10,5 inch. Daarmee hint het bedrijf naar een release van dit nieuwe iPad Pro-formaat in de loop van volgende maand.

Dat meldt 9to5mac, dat inzage heeft gekregen in het voorraadsysteem van een bij Apple aangesloten verkoper. In dit systeem wordt de nieuwe hoes van Urban Armor Gear vermeld.

Apple heeft vooralsnog geen iPad Pro van 10,5 inch aangekondigd, maar er gaan al langere tijd geruchten over een nieuwe uitvoering die tussen de huidige iPad Pro's van 9,7 en 12,9 inch ligt. De verwachting was dat het 10,5 inch-model in maart zou worden aangekondigd, maar dat gebeurde niet. 

Dezelfde geruchten meldden echter ook dat Apple in die maand een rode uitvoering van de iPhone 7 aan zou kondigen, die inderdaad werd onthuld. 

De iPad Pro van 10,5 inch is naar verluidt niet groter in omvang dan de 9,7 inch-uitvoering, omdat Apple de randen rondom het scherm verkleind zou hebben. 

Apple houdt van 5 tot en met 9 juni zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, WWDC. Mogelijk is het bedrijf van plan om de nieuwe iPad in die week aan te kondigen. Tijdens dat evenement ligt de focus echter hoofdzakelijk op de aankomende versies van Apples besturingssystemen iOS en Mac OS.

Lees meer over:
Tip de redactie