Amazon onthult spraakassistent met aanraakscherm

Amazon heeft de Echo Show onthuld. Het apparaat neemt stemcommando’s aan van gebruikers, maar heeft ook een bedienbaar aanraakscherm.

De Echo Show werd op een pagina van de webwinkel geïntroduceerd. Het apparaat zal vanaf 28 juni worden verkocht in de VS voor 230 dollar (ongeveer 210 euro). Over verkoop in Nederland is nog niks bekendgemaakt.

Touchscreen

De nieuwe gadget is een duurder alternatief voor de Amazon Echo, een slimme luidspreker met ingebouwde spraakassistent Alexa. In de Echo Show zitten acht microfoons, waarmee de gadget volgens Amazon gebruikers vanuit alle hoeken van een kamer kan horen.

Het aanraakscherm van de Echo Show laat bijvoorbeeld songteksten zien bij het afspelen van liedjes. Daarnaast kan het scherm worden gebruikt om te videochatten of het scherm van met Wi-Fi-verbonden camera’s te bekijken. 

Lekken

In de afgelopen weken lekten er beeldenvan de slimme speaker naar buiten. Onlangs wezen bronnen ook al op een verkoopdatum in juni dit jaar.

Apple-topman Phil Schiller had eerder deze week kritiek op slimme luidsprekers zoals Amazon Echo, omdat ze niet zijn voorzien van beeldschermen. Volgens geruchten werkt Apple aan een zelfstandige Siri-luidspreker.

Lees meer over:
Tip de redactie