'Amazons slimme speaker met touchscreen verschijnt eind juni'

De slimme speaker van Amazon waarin het een touchscreen heeft ingebouwd, ligt op 28 juni in de winkels in de Verenigde Staten.

Dat claimt de website AFTVnews, dat eerder al foto van het apparaat zou hebben gemachtigd.

Amazon zou van plan zijn om de speaker dinsdag aan te kondigden onder de naam Echo Snow. Volgens de geruchten gaat het apparaat in Europa 239,99 euro kosten. Of de Echo Snow op 28 juni wereldwijd beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

Bovendien is het onwaarschijnlijk dat Amazons nieuwe speaker vanaf die dag ook in Nederland te koop is. De reguliere Amazon Echo is hier officieel nog niet verkrijgbaar.

De Amazon Echo maakt hoofdzakelijk gebruik van stembesturing. Gebruikers kunnen tegen het apparaat praten en bijvoorbeeld vragen of de Echo andere muziek op kan zetten, of het weerbericht kan geven. De Echo Snow zou daarnaast een aanraakgevoelig scherm van 7 inch bevatten waarop deze weerberichten of bijvoorbeeld de agenda van gebruikers getoond kan worden. 

Eind april onthulde Amazon al een ander nieuw Echo-product, de Echo Style, een camera waar slimme assistent Alexa ingebouwd zit die mode-advies kan geven. 

 

 

Lees meer over:
Tip de redactie