Een gelekt plaatje toont Amazons nieuwe slimme speaker met ingebouwd display voor informatie.

Het lek is afkomstig van AFTVnews, dat vaker nog onaangekondigde Amazon-producten ontdekt. Het plaatje komt volgens de website van Amazons eigen servers.

Nadat het plaatje online kwam, bracht de bekende lekker Evan Blass duidelijkere afbeeldingen naar buiten via zijn Twitter-account. Het apparaat zou in elk geval in een zwarte en een witte uitvoering beschikbaar komen.

Het gaat om een klein plaatje dat een rechthoekig kastje toont met onderop een speaker. Daarboven is een schermpje geplaatst wat waarschijnlijk aanraakgevoelig is. Net boven het display is een cameralens te zien.

Weerberichten en nieuws

Er gaan al langer geruchten over een thuisspeaker die voorzien is van slimme assistent Alexa en een touchscreen van 7 inch. De speaker zou vooral bedoeld zijn om weg te zetten in woonkamers en keukens. Op het scherm kunnen dingen als weerberichten, agenda-herinneringen en nieuws getoond worden. De prijs wordt vooralsnog ergens geschat tussen de 200 dollar en 300 dollar. 

De huidige Amazon Echo-speaker werkt voornamelijk met stembediening. Officieel is het apparaat nog niet in Nederland te koop.