Het Taiwanese bedrijf Inventec zou zijn aangewezen als maker van de slimme Siri-speaker van Apple

Dat schrijft de Chinese krant Economic Daily News op basis van bronnen uit de productieketen, aldus DigiTimes. Inventec heeft een bestelling van Apple ontvangen. Of het bedrijf de onderdelen maakt of het apparaat alleen in elkaar zet, is niet duidelijk.

Inventec doet al sinds de introductie van de iPod zaken met Apple en produceert op dit moment de AirPods, de draadloze oordopjes van Apple. Als het bericht klopt, wordt Apples belangrijkste producent Foxconn overgeslagen. Dat bedrijf maakt de slimme Echo-speaker voor Amazon.

Geruchten over een slimme speaker van Apple gaan al langer. Een week geleden kwam naar buiten dat het bedrijf de laatste hand aan het ontwerp van de speaker legt. Het apparaat zou voorzien worden van spraakassistent Siri en kan bestanden draadloos van een ander apparaat streamen via AirPlay.

De slimme speaker wordt mogelijk aangekondigd in juni tijdens Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC. Hij gaat dan concurreren met speakers van andere fabrikanten, zoals de Echo van Amazon en de Google Home.