Op internet zijn afbeeldingen verschenen van een nieuw Surface-apparaat van Microsoft. Het zou de eerste laptop zijn die draait op Windows 10 S, een nieuwe budgetversie van het besturingssysteem.

De afbeeldingen zijn geplaatst door Twitter-gebruiker WalkingCat, die eerder al de hand wist te leggen op onaangekondigde Windows-vernieuwingen.

Het nieuwe Surface-apparaat zou een scherm van 13,5 inch krijgen. Het lijkt niet mogelijk te zijn om het toetsenbord los te koppelen van het scherm, zoals bij andere Surface-apparaten wel kan.

Evenement

Vermoedelijk worden de Surface Laptop en Windows 10 S dinsdagmiddag officieel aangekondigd door Microsoft, op een evenement in New York. Op het evenement, dat in het teken staat van onderwijs, zal onder meer Microsoft-topman Satya Nadella spreken.

Naar verluidt zal het met Windows 10 S alleen mogelijk zijn om apps uit de officiële Windows Store te draaien. Het besturingssysteem zou het voornamelijk moeten opnemen tegen Chromebooks, goedkope laptops met een besturingssysteem van Google, die vooral vertrouwen op clouddiensten en populair zijn in scholen.

Door de mogelijkheden in Windows 10 S te beperken, zou Microsoft laptops een langere accuduur kunnen geven. De presentatie van Microsoft begint dinsdagmiddag om 15.30 uur.