Er zijn afbeeldingen opgedoken waarop naar alle waarschijnlijkheid de eerste 'echte' smartwatch van fitnesstrackerfabrikant Fitbit is te zien.

De afbeeldingen zijn in handen van Yahoo Finance, dat vorige maand al berichtte over problemen die het productieproces van de smartwatch zouden plagen. Hierdoor zag Fitbit zich naar verluidt genoodzaakt om de lancering van het slimme horloge uit te stellen naar aankomend najaar.

Op de foto's is een horloge te zien dat qua ontwerp veel overeenkomsten vertoont met de vorig jaar gelanceerde Fitbit Blaze. Die fitnesstracker zag er weliswaar al uit als een smartwatch, maar miste enkele functionaliteiten die dergelijke apparaten doorgaans wel bevatten, zoals de mogelijkheid om er apps op te installeren.

Vermeende smartwatch van Fitbit

Vermeende smartwatch van Fitbit

Accuduur

De smartwatch van Fitbit, die volgens Yahoo Finance de werknaam Higgs draagt, zou wel zo'n appomgeving gaan bieden. Verder zou het horloge vier dagen mee moeten kunnen op één acculading. Naast fitnessfuncties zoals een hartslagmeter en een GPS-module ondersteunt het Fitbit-horloge naar verluidt mobiele betalingen en offline muziek via de muziekstreamingdienst Pandora. 

Verder zou het horloge een kleurscherm krijgen en een behuizing van aluminium. De smartwatch zou vanaf aankomende herfst in de winkels liggen voor zo'n driehonderd dollar.

Fitbit zou rond die tijd ook draadloze bluetooth-oordopjes van 150 dollar willen uitbrengen, vergelijkbaar met Apples AirPods. De oordopjes zouden met een koord aan elkaar verbonden zitten en worden geleverd in de kleuren blauw of grijs.

Fitbits vermeende bluetooth-oordopjes

Fitbits vermeende bluetooth-oordopjes