Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk heeft een conceptvideo getoond van een van zijn nieuwe projecten, het bouwen van een tunnelsysteem dat auto's met hoge snelheid ondergronds moet gaan vervoeren.

Musk deelde de video tijdens de TED 2017-conferentie.

De ondergrondse autosnelwegen zijn onderdeel van een van Musks recent opgerichte bedrijven, The Boring Company, dat zich richt op het graven van tunnels.

Musk zegt zich enorm te storen aan de verkeersopstoppingen in de Amerikaanse stad Los Angeles. Hij wil daarom met The Boring Company een netwerk van tunnels gaan aanleggen om zo dergelijke filevorming te voorkomen.

Elon Musk toont tunnelsysteem tegen verkeersopstoppingen
Elon Musk toont tunnelsysteem tegen verkeersopstoppingen

In de getoonde conceptvideo is te zien hoe auto's via een soort lift naar de tunnels worden gebracht. Zij worden daar op een groot plateau gezet, dat de auto's met een snelheid van bijna 210 kilometer per uur zou moeten kunnen vervoeren. De auto's rijden niet zelf door de tunnels.

Tijdens de TED-conferentie liet Musk weten dat er meerdere van dit soort tunnels onder elkaar gegraven kunnen worden, meldt Recode. "De diepste mijnen zijn veel dieper dan dat de hoogste gebouwen hoog zijn".

Musk zou echter slechts een klein gedeelte van zijn tijd besteden aan het project van The Boring Company, zo'n twee tot drie procent. Volgens hem zijn het vooralsnog "stagiairs en mensen die het part-time doen".