In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Afgelopen week was er veel nieuws over vliegende auto's. Is dat toekomstmuziek? Of vlieg jij binnenkort naar je werk?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Vliegende auto's

Uber maakte deze week bekend dat het in 2020 wil starten met een netwerk van vliegende taxi's. Deze futuristische auto's komen je ophalen waar je maar wilt en zetten je ook weer af. Kitty Hawk, een bedrijf waar Google-oprichter Larry Page achter zit, belooft zelfs dat je dit jaar al een vliegende auto bij hen kan bestellen. 

Maar welke obstakels zijn er nog voor de vliegende auto en kunnen we  dit jaar, in 2020 of pas veel verder in de toekomst in zo'n futuristisch vervoersmiddel naar ons werk gaan? 

Zelfvliegende auto Google-oprichter dit jaar te bestellen
Zelfvliegende auto Google-oprichter dit jaar te bestellen
Dit is de vliegende taxi die Uber in wil gaan zetten
Dit is de vliegende taxi die Uber in wil gaan zetten

Zelfrijdende auto's

Ook zelfrijdende auto's waren deze week weer in het nieuws. Zowel Google als het Nederlandse Amber Mobility gaan zelfrijdende auto's voor het eerst echt in de praktijk testen. Waymo, een zuster-bedrijf van Google, 'geeft' 500 consumenten in Phoenix een zelfrijdende auto en in Eindhoven gaan in 2018 een onbekend aantal zelfrijdende auto's de weg op.

Wat betekent deze volgende stap en hoe gaat de toekomst van autorijden eruit zien?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.