Apple zou op dit moment de laatste hand leggen aan een eigen slimme speaker, die het zou moeten opnemen tegen de Amazon Echo en Google Home.

Deze speaker zou worden voorzien van ondersteuning voor de slimme spraakassistent Siri en zou bestanden draadloos van een ander apparaat moeten kunnen streamen via AirPlay. Dat claimen althans bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple.

Daarnaast zou er ook technologie van het overgenomen audiomerk Beats aanwezig zijn, waarschijnlijk voor de verwerking van de muziek. De journalist die het nieuws op Twitter zette heeft verder geen details gedeeld, maar had het eerder bij het juiste eind wat het vernieuwde vergrendelscherm van iOS 10 betreft.

Amazon Echo en Google Home

De Amazon Echo en Google Home zijn beide slimme speakers voor in huis of een smarthome. De speakers kunnen gebruikt worden voor het opvragen van informatie en het beheren van enkele apparaten in huis. Ook kan er muziek mee afgespeeld worden.

Het is nog niet zeker of Apple daadwerkelijk aan een eigen slimme speaker werkt en wanneer die speaker dan precies aangekondigd zou worden.