LG heeft het eerste kwartaal van 2017 met positieve cijfers afgesloten. De verkoop van huishoudapparatuur en televisies hebben voor een hoogtepunt gezorgd in de winst. Dit is het sterkste kwartaal in acht jaar van het bedrijf.

De fabrikant heeft een winst geboekt van 922 miljard won (747 miljoen euro). Dat is een stijging van 82 procent in vergelijking met een jaar geleden. De omzet steeg met 9,7 procent naar 14,7 biljoen won (11,9 miljard euro).

Huishoudelijke apparaten en tv's

De afdeling voor huishoudapparatuur boekte een winst van 521 miljard won (422 miljoen euro). Er zijn veel high-end wasmachines en koelkasten verkocht, die dankzij het internet of things populair zijn geworden.

De televisietak heeft 382 miljard won (309 miljoen euro) opgeleverd. De kosten voor de grote panelen konden worden afgestreept tegenover de vraag naar grote televisieschermen en marges op die producten.

Smartphonetak

Op de smartphonemarkt heeft LG het aanzienlijk minder goed gedaan: daar is een verliest van 200 miljoen won (160 duizend euro) geboekt. Deze afdeling boekt nu voor voor het achtste kwartaal op rij een verlies.

De verwachting is dat LG de sterke koers doorzet in 2017. Het bedrijf is voornemens meer huishoudapparatuur en televisies te verkopen, die tegenwoordig hogere marges opleveren, aldus analisten.

Ook wordt er verwacht dat de smartphonetak minder verlies zal draaien, vanwege de lancering van de LG G6. Deze smartphone wordt tot op heden over het algemeen goed ontvangen door critici.