Samsung wil met een nieuwe techniek genaamd FaceSense veranderingen in het gezicht gebruiken om door een virtualreality-wereld te navigeren.

Tijdens de VRLA Expo 2017 in Los Angeles toonde het bedrijf een prototype van FaceSense, dat gemaakt werd door het Creative Lab (C-Lab) van Samsung.

Het prototype werkt aan de hand van elektrodes die kleine veranderingen in een gezicht waarnemen. Als iemand praat of zijn gezichtsuitdrukking wijzigt, worden er elektronische signalen verstuurd.

De elektrodes in FaceSense herkennen die signalen en zetten ze om in input voor navigatie. Daardoor moet het mogelijk worden om door een virtuealreality-wereld te navigeren door bijvoorbeeld je ogen te bewegen. Het apparaat herkent ook bepaalde woorden, waardoor spraakbesturing mogelijk is.

Het prototype werd ontwikkeld voor een Samsung Gear VR, maar in theorie moet het ook voor andere virtualreality-brillen werken. FaceSense wordt nog volop onderzocht en verbeterd. Of het product ooit op de markt komt, is niet bekendgemaakt.