De webwinkelgigant Amazon werkt met een klein team aan technologie voor zelfrijdende auto's. Het bedrijf is vooralsnog niet van plan om een eigen auto te maken.

Dat meldt de Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.

Bij zijn onderzoek zou Amazon vooral kijken naar de manieren waarop zelfrijdende voertuigen kunnen helpen met het bezorgen van pakketten. Amazon zou onder meer interesse hebben in zelfrijdende vrachtwagens.

Het bedrijf is in de VS al actief met eigen vrachtwagens en eigen vliegtuigen om producten tussen verschillende distributiecentra te vervoeren. Ook werkt Amazon aan drones die zelfstandig pakketten kunnen bezorgen bij mensen thuis.

Volgens de bronnen van de krant is het team van Amazon ongeveer een jaar geleden opgericht en werken er "ongeveer een dozijn" mensen voor. Het lijkt dan ook te gaan om een vrij beperkte onderzoeksgroep, die zou functionren als "interne denktank".

Verschillende andere techgiganten, waaronder Google en Uber, werken met veel grotere teams aan de fundamentele technologieën achter de zelfrijdende auto. Ook veel grote autofabrikanten werken aan modellen die autonoom kunnen rondrijden.