Een document over kantoorongelukken bij Apple bevat verwijzingen naar een augmentedrealitybril (AR-bril) waar het bedrijf aan werkt.

Het document werd per ongeluk naar honderden medewerkers verstuurd, waarna hij werd gelekt naar Gizmodo.

Apple beschrijft in het document medische problemen van personeel die worden veroorzaakt door werkgerelateerde incidenten. 

In één passage wordt verwezen naar oogproblemen van een medewerker na een gebruiksonderzoek van een prototypeproduct. Het apparaat zou vermoedelijk lasers hebben afgeschoten in het oog van de gebruiker. De medewerker werd doorverwezen naar een optometrist.

Een tweede Apple-werknemer heeft melding gedaan van oogpijn die mogelijk is veroorzaakt door het gebruik van een nieuw prototype. 

Een bron binnen Apple van Gizmodo denkt dat er wordt verwezen naar een nieuw augmentedrealityproduct, in de vorm van bijvoorbeeld een bril. 

Augmented reality

Bij augmented reality worden virtuele objecten in de echte wereld geplaatst. Op het moment werkt Microsoft aan zijn eigen AR-bril Hololens. De startup Magic Leap sleutelt ook aan een prototype.

Geruchten wijzen op augmenredrealityfuncties voor de iPhone 8, waarmee bijvoorbeeld virtuele objecten in foto’s geplaatst kunnen worden. Apple-CEO Tim Cook heeft al meerdere malen zijn enthousiasme over augmented reality gedeeld. 

Magic Leap toont virtuele game in echte wereld
Magic Leap toont virtuele game in echte wereld