Fitbit brengt zijn nieuwe smartwatch pas in de herfst uit door productieproblemen met GPS en waterdichtheid.

Dat schrijft Yahoo Finance op basis van anonieme bronnen. Het productieproces van de Fitbit-smartwatch zou met problemen kampen, waardoor de lancering is uitgesteld.

In één van de prototypes kreeg de GPS-module geen sterk signaal door. Daarnaast liep het productieteam tegen problemen aan bij het waterdicht maken van het slimme horloge. Het is onduidelijk of Fitbit zijn smartwatch uiteindelijk waterdicht levert, maar de vertraging is volgens de bronnen onontkoombaar.

Het nog naamloze accessoire van Fitbit wordt de eerste 'echte' smartwatch van het bedrijf. Fitbit heeft al wel enkele fitnesstrackers op de markt met slimme functies, zoals het weergeven van sms- en mail-notificaties. De nieuwe smartwatch zou qua uiterlijk lijken op de eerder gepresenteerde Fitbit Blaze.

GPS en hartslagmeter

Het horloge zou een kleurendisplay krijgen met een helderheid van 1.000 nits, ongeveer vergelijkbaar met de Apple Watch Series 2. Verder is er ondersteuning voor GPS, hartslagmeting en contactloos betalen. De accu gaat volgens bronnen vier dagen mee. Bandjes zijn verwisselbaar, het horloge zal zo’n 300 dollar (280 euro) kosten.

Fitbit wil bluetooth-oordopjes uitbrengen bij de smartwatch, die de drager om zijn nek hangt. Ze zouden in het blauw en grijs uitkomen.

Fitbit heeft al langer plannen om een smartwatch te maken. Eind vorig jaar nam het bedrijf Pebble over voor 23 miljoen dollar. Fitbit lijkt geen plannen te hebben voor e-ink-smartwatches, maar kocht Pebble waarschijnlijk voor het ontwikkelaarsteam.