Een zelfrijdende auto van taxidienst Uber is vrijdag betrokken geraakt bij een ongeluk in Tempe in de Amerikaanse staat Arizona. De wagen belandde daarbij op zijn zijkant.

Volgens AZ Central werd de Uber-auto geen voorrang verleend door een andere auto. Uber heeft de crash bevestigd, maar gaf verder geen details vrij. Zo is het bijvoorbeeld nog niet duidelijk of de Uber autonoom reed of dat de aanwezige chauffeur de controle had overgenomen. Ook is niet duidelijk of er passagiers in de Volvo zaten tijdens de aanrijding.

Het zelfrijdende-autoprogramma van Uber is niet zonder controverse. Zo wordt het bedrijf aangeklaagd door Google-zusterbedrijf Waymo omdat Uber diens techniek voor het zelfrijdend maken van auto's zou hebben gestolen.

Uber kwam de afgelopen tijd ook in het nieuws vanwege problemen met een seksistische bedrijfscultuur. The Information maakte vrijdag bekend dat topman Trevor Kalanick en vijf andere Uber-medewerkers in 2014 in Seoul een karaoke-escortbar bezochten. Een vrouwelijke marketingmanager klaagde daar een jaar later over omdat het bezoekje haar een ongemakkelijk gevoel had gegeven.