Samsung wil dit jaar opnieuw verschillende gebogen televisies op de markt brengen. Het bedrijf denkt nog altijd dat er een markt is voor tv-toestellen met een gebogen scherm, waar andere fabrikanten juist weer zijn overgestapt naar platte schermen.

Volgens bronnen van het Zuid-Koreaanse ET News wil Samsung dit jaar meer dan twintig verschillende gebogen televisies op de markt brengen, in grote formaten van 65 tot en met 88 inch.

Vorig jaar zouden de verkopen van gebogen Samsung-tv's nog met meer dan 50 procent zijn gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Door de relatief hoge verkoopprijzen zou Samsung bovendien veel winst maken op de apparaten.

Marktonderzoeker IHS voorspelt dat de markt voor gebogen televisies ook dit jaar nog zal blijven groeien, maar dat daarna een daling zal inzetten.

LG en Sony zijn weer gestopt met het maken van gebogen televisies, omdat ze relatief duur zijn en een minder goede kijkhoek hebben dan platte televisies. LG probeert zich vooral te onderscheiden door televisies met OLED-schermen uit te brengen.