LG brengt superdunne 'behang-tv' naar Nederland voor 8.000 euro

De allerdunste televisie ooit ligt vanaf mei in de Nederlandse winkels voor 7.999 euro. Het LG-apparaat wordt met magneten aan de muur bevestigd.

De W7, die op gadgetbeurs CES in januari werd onthuld, is slechts 2,57 millimeter dik. Het apparaat wordt geleverd met een los basisstation, waar ook speakers in zitten. Een platte kabel verbindt de twee aan elkaar.

Het scherm heeft een doorsnee van 65 inch en gebruikt de OLED-technologie die LG in zijn duurdere televisies verwerkt. De W in de naam van de televisie staat voor Wallpaper (behang), omdat het apparaat nauwelijks uit de muur steekt.

LG brengt ook goedkopere OLED-modellen naar Nederland, in formaten van 55 tot en met 77 inch. Deze modellen hebben prijzen vanaf 2.999 euro en verschijnen vanaf april.

Alle nieuwe televisies draaien op de laatste versie van WebOS, het tv-besturingssysteem van LG. De apparaten kunnen ook allemaal HDR-beelden vertonen in verschillende standaarden. Zulke video's bieden een hogere piekhelderheid en beter contrast.

Lees meer over:
LG
Tip de redactie