Apple heeft een nieuwe iPad met 9,7 inch-scherm geïntroduceerd, die voor een lagere prijs dan voorgaande modellen wordt verkocht.

De iPad zal vanaf 24 maart worden verkocht vanaf 409 euro. Een 9,7 inch-iPad kostte hiervoor minstens 439 euro. De nieuwste iPad is daarmee het goedkoopste model dat Apple op dit moment verkoopt. Dat is deels omdat het bedrijf alleen nog maar het 128GB-model van de iPad Mini 4 aanbiedt voor 489 euro.

De nieuwe tablet is de opvolger van de iPad Air 2, die in 2014 op de markt verscheen. Apple gebruikt echter niet meer de merknaam Air. In plaats daarvan heet de tablet gewoon 'iPad'.

De techgigant heeft de nieuwe iPad voorzien van de 64-bits A9-chip, die ook wordt gebruikt in de iPhone 6S. Het 9,7 inch-scherm heeft net als eerdere modellen een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Opmerkelijk genoeg heeft de tablet een koptelefoonaansluiting, terwijl Apple deze juist op de iPhone 7 wegliet. 

De nieuwe iPad is 20 procent dikker dan de iPad Air 2. Daarnaast weegt hij met 469 gram in totaal 32 gram meer dan de voorganger. 

De tabletstylus van Apple is niet compatibel met de nieuwe tablet. Deze werkt alleen op de iPad Pro-modellen die het bedrijf verkoopt. 

App en iPhones

Apple heeft dinsdag ook een nieuwe app aangekondigd, waarmee gebruikers simpele video’s voor op sociale media kunnen maken. Dit kan door bijvoorbeeld filters op video's toe te passen. De app Clips zal pas in april in de App Store verschijnen. 

Het bedrijf kondigde ook een rode iPhone 7 en een 128GB-model van de goedkopere iPhone SE aan.