'Facebook gaat eigen hardwareproducten in april tonen'

Facebook is mogelijk van plan om eigen hardware te tonen op zijn ontwikkelaarsconferentie F8, die in april zal plaatsvinden. 

Dat vertellen bronnen aan Business Insider.

De techgigant zou een intern hardwareteam hebben dat bekendstaat als Building 8. Dit team werkt op dit moment volgens de bronnen aan minstens vier consumentenproducten. 

Building 8 moet mogelijk een belangrijke rol spelen tijdens F8. Daarmee lijkt het bedrijf in elk geval een voorproefje te willen geven van zijn hardwareprojecten.

Augmented reality en drones

Eén van de hardwareprojecten van Building 8 zou zich richten op camera’s en augmented reality. Het bedrijf heeft onlangs ook nieuw personeel in huis gehaald dat vermoedelijk aan een drone zal werken. 

Een project van een voormalig Johns Hopkins-neurowetenschapper kijkt naar het gebruik van hersengolven. Hij ontwikkelde eerder een prothese die met gedachten bestuurd kan worden. 

Een vierde project wordt geleid door een cardioloog van universiteit Stanford. Dit product zou zich vermoedelijk richten op gezondheid. 
  
Building 8 overweegt volgens de bronnen om een vijfde hardwareproject te starten, maar hier is nog geen projectleider voor gevonden. 

Mini-CEO's

Projectleiders binnen Building 8 worden naar verluidt behandeld als mini-CEO's, die hun eigen bedrijven binnen Facebook moeten leiden. 

Ieder project binnen de hardwaretak zou twee jaar de tijd hebben om zich te bewijzen. Na deze deadline wordt bepaald wat er mee gebeurt.

Lees meer over:
Tip de redactie