'Aantal verscheepte AR- en VR-headsets vertienvoudigd in 2021'

Het aantal verscheepte augmentedreality- en virtualrealityheadsets zal in 2021 vertienvoudigd zijn van 10,1 naar bijna 100 miljoen stuks.

Lagere prijzen, nieuwe headsets en een bredere gebruikerservaring zorgen ervoor dat consumenten en bedrijven AR- en VR-brillen gaan omarmen, meldt marktonderzoeksbureau IDC donderdag.

Bedrijven zouden de technologie├źn gaan gebruiken om werknemers nieuwe manieren van communiceren te geven. De voordelen van de brillen zouden volgens IDC het meeste te merken zijn in de gezondheidszorg, winkels en transportindustrie.

Consumenten

Consumenten zouden ondertussen toegang krijgen tot meeslepende ervaringen, waaronder concerten, sportevenementen, videogames en andere sociale evenementen.

Qua marktaandeel zullen augmentedrealityheadsets achterlopen op virtualrealitybrillen, maar de eerstgenoemde groep zou wel een hogere omzet gaan behalen.

Virtual reality is goedkoper

De omzet van AR-brillen zou in 2021 moeten stijgen naar een waarde van 48,7 miljard dollar (ruim 45 miljard euro), terwijl VR-brillen niet hoger zullen reiken dan 18,6 miljard dollar (17,3 miljard euro).

Dat verschil in omzet zou volgens IDC te verklaren zijn vanwege de kosten voor beide brillen. Consumenten kunnen voor een veel lager bedrag een virtualrealitybril kopen, terwijl augmentedrealitybrillen tot op heden veel duurder zijn.

Tip de redactie