'Google werkt aan nieuwe hardware voor virtual en augmented reality'

Uit twee nieuwe vacatures van Google blijkt dat de techgigant werkt aan nieuwe hardware voor virtual reality en augmented reality. 

Google zoekt naar een technische productdesigner en een manager voor hardwarevalidatie, aldus Road to VR. Bij de eerste vacature wordt gezocht naar iemand die het "systeem kan bepalen voor nieuwe virtualrealityproducten". 

De tweede vacature is breder opgezet. Daarin wordt gezocht naar een manager om "verantwoordelijkheid te nemen voor de hardwarevalidatie en optimalisatie van wearableproducten en hardware voor virtual of augmented reality". 

De teksten lijken te verwijzen naar nieuwe hardware van Google. Het gaat daarom vermoedelijk niet om bijvoorbeeld de Daydream, een virtualrealitybril die de techgigant afgelopen jaar voor smartphones uitbracht. 

Volgens eerdere geruchten werkt Google al langere tijd aan een zelfstandige VR-bril, die geen smartphone of computer nodig heeft om te functioneren. Het bedrijf zou daarnaast sleutelen aan een opvolger van de experimentele augmentedrealitybril Google Glass. 

Tip de redactie