Samsung investeert in laserscanners voor zelfrijdende auto's

Technologiebedrijven Samsung en Foxconn hebben samen met enkele investeringsmaatschappijen 10 miljoen dollar geïnvesteerd in TetraVue. Dat Amerikaanse bedrijf maakt laserscanners waarmee zelfrijdende auto's als het ware kunnen 'zien'.

Dat meldt Samsung op zijn website

Het is de eerste grote investeringsronde voor TetraVue, dat in 2008 werd opgericht. TetraVue maakt naar eigen zeggen een geavanceerdere zogeheten lidarscanner. Lidar staat voor 'laser imaging detection and ranging', het gebruik van laserpulsen om de afstand tot objecten te kunnen berekenen. 

Onder meer Google maakt al gebruik van soortgelijke lidar-technologie. De techniek van TetraVue zou echter veel beter in staat moeten zijn om snel en van veraf objecten te zien en herkennen, dankzij een hogere resolutie van de gemaakte beelden.

Het is niet bekend hoeveel van de geïnvesteerde tien miljoen dollar door Samsung en Foxconn zijn ingelegd. Samsung maakte in november van vorig jaar al bekend de fabrikant van auto-onderdelen Harman over te nemen. Daarmee wil het bedrijf inspelen op de opkomst van zelfrijdende auto's. Samen met Renault maakt Samsung onder de vlag Renault Samsung Motors sinds 1994 al auto's, hoofdzakelijk voor de Zuid-Koreaanse markt.

Lees meer over:
Tip de redactie