Opnieuw grote ontslagronde bij 3D-printbedrijf MakerBot

3D-printbedrijf MakerBot ziet zich opnieuw gedwongen om een aanzienlijk gedeelte van zijn personeel te laten gaan. Dertig procent van alle medewerkers raakt zijn baan kwijt.

Dat meldt topman Nadav Goshen op de officiële website van MakerBot.

Het is de derde grote ontslagronde in twee jaar tijd. In april en oktober van 2015 werd al tweemaal twintig procent van het personeel ontslagen. Goshen meldt dat de beslissing voortkomt uit de noodzaak om de kosten van zijn bedrijf verder te verlagen.

MakerBot maakte eerder al een transitie door waarbij de focus werd verlegd naar de educatieve en professionele markt. Het bedrijf was daarvoor hoofdzakelijk actief in de 3D-printermarkt voor consumenten. Daarnaast besteedt MakerBot sinds vorig jaar de fabricage van zijn 3D-printers uit aan een extern bedrijf. Die maatregel was al bedoeld om de kosten te drukken.

MakerBot laat weten dat voor het getroffen personeel een ontslagregeling getroffen wordt en dat zij hulp krijgen bij het zoeken van een nieuwe baan. Om hoeveel werknemers het precies gaat, is niet bekend. Volgens website Techcrunch zal het gaan om zo'n 80 tot 100 mensen. 

Lees meer over:
Tip de redactie