Voormalige emancipatiebaas klaagt Magic Leap aan wegens seksisme

Het bedrijf achter de mysterieuze augmentedrealitybril (AR) Magic Leap is aangeklaagd door een voormalige topvrouw. De startup zou zich stelselmatig schuldig maken aan seksisme richting personeel.

De aanklacht is volgens The Guardian ingediend door Tannen Campbell, de oud-vicepresident voor marketing en merkidentiteit. Campbell werd door Magic Leap aangenomen om het bedrijf te emanciperen, omdat er teveel onderscheid bestond tussen mannen en vrouwen. Pogingen om dat te doen werden volgens haar echter nooit serieus genomen.

Campbell zegt dat zij CEO Rony Abovitz vroeg om iets te doen aan de seksistische cultuur binnen Magic Leap. Hierdoor zou Campbell zijn ontslagen. 

In de aanklacht vertelt de topvrouw over de huidige cultuur binnen Magic Leap. Volgens haar worden vrouwen niet gewaardeerd om hun technische vaardigheden. In plaats daarvan worden ze als stereotypes van huisvrouwen, echtgenotes en seksobjecten neergezet. 

De voormalig werknemer richtte binnen Magic Leap een groep op die zou kijken naar hoe de headset vrouwvriendelijk kan zijn. Met feedback van die groep zou echter niks zijn gedaan.

Problemen

Magic Leap bracht enige tijd geleden een video uit waarin de mogelijkheden van de AR-bril getoond worden. Volgens bronnen betreft het een nepvideo die niet representatief is van waar de bril toe in staat zal zijn. Tot op heden is de gadget nog niet op de markt verschenen.

Het bedrijf zou mogelijk ook kampen met problemen. Personeel draait overuren om een prototype van de bril geschikt te maken, waarvan onlangs een foto naar buiten lekte

Lees meer over:
Tip de redactie