Techfabrikant Lenovo heeft de nieuwe Yoga A12-laptop onthuld. De laptop heeft hetzelfde toetsenbord als de Yoga Book, maar wordt voor een lager bedrag verkocht.

Het toetsenbord van de Yoga A12 bestaat uit één groot aanraakpaneel waar knoppen op worden getoond. Volgens Lenovo leert het toetsenbord op basis van typegedrag welke knoppen gebruikers willen indrukken. 

Hetzelfde aanraaktoetsenbord zat ook in de Yoga Book, maar de duurdere laptop heeft ook ondersteuning voor een stylus. Hierdoor kan de laptop als draagbare tekentablet worden gebruikt. Deze stylus lijkt niet aanwezig bij de goedkopere Yoga A12. 

De nieuwe budgetlaptop heeft een Atom x5-processor, 2GB aan RAM en 32GB opslaggeheugen. Hij draait op een aangepaste versie van Android, waarin drie apps naast elkaar kunnen draaien.

Lenovo verkoopt de Yoga A12 vanaf 8 februari in de Verenigde Staten voor 299 dollar, omgerekend ongeveer 278 euro. Een Nederlandse verkoopdatum is nog niet bekendgemaakt. De Yoga Book kost in Nederland rond de 500 euro.

Typen zonder toetsenbord op nieuwe Lenovo-laptop
Typen zonder toetsenbord op nieuwe Lenovo-laptop